Tarihçe deneme

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu adıyla, 3837 sayılı kanunla Gazi Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş ve 1993-1994 Eğitim- Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden ilk mezunlarını 1996-1997 Eğitim-Öğretim Yılında vermiştir. 17.03.2006 tarihli kararla Fakülte ve Yüksekokullar Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nden ayrılarak tüm birimler Kastamonu Üniversitesi adı altında toplanmıştır. 2010 yılı itibariyle Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümleri açılmış ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında I. ve II. Öğretim programlarına öğrenci alınmıştır. 2013 yılı itibariyle Rekreasyon Bölümü açılmış olup henüz öğrenci alınmamıştır.

Fiziki Şartlar

Fakültemiz Kuzeykent kampüsü içerisinde yer almaktadır. Kampüs içinde kullanmakta olduğu 1 adet çok amaçlı spor salonu, futbol sahası ,açık basketbol ve voleybol sahaları ve tenis kortu vardır. Ayrıca derslikler, laboratuarlar, ve sosyal tesisler kampüs içersindeki diğer birimler ile ortak olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda gençlik ve spor müdürlüğüne bağlı spor salonları, futbol sahası, atletizm pisti, yüzme havuzu ve Ilgaz’daki kayak pisti gerekli dersler için kullanılmaktadır.

Akademik ve İdari Personel

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde 14 Öğretim Üyesi, 5 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 21 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Fakültemizde 1 Fakülte Sekreteri, 1 şef, 2 bilgisayar işletmeni, 1 teknisyen, 2 daimi işçi ve 1 yardımcı hizmetler personeli olmak üzere toplam 8 personel görev yapmaktadır.

Öğrenci Sayısı

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Kontenjanları:

*Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği :40

*Antrenörlük Eğitimi 1. Öğretim :50

*Antrenörlük Eğitimi 2. Öğretim :40

*Spor Yöneticiliği 1. Öğretim :50

*Spor Yöneticiliği 2. Öğretim :40

Öğrenci Kabul Şartları

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine kayıt için şu şartlar aranmaktadır:

Lise veya dengi meslek okulu mezunu olmak.
Özel Yetenek Kılavuzunda belirtilen YKS taban puanını almış olup, ön kayıtla başvurmak suretiyle özel yetenek sınavını kazanmak gerekmektedir.

Organizasyon Şeması